Κυριακή, 10 Αυγούστου 2014

Οι Blues Wire στο 6ο Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας!

Η καλύτερη Blues μπάντα εκτός Αμερικής!

Οι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους.
Δημιουργήθηκαν το 1983 από τους Ηλία Ζάικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG. Με το όνομα αυτό ηχογράφησαν τους 3 πρώτους δίσκους τους – μεταξύ αυτών και ο πρώτος μπλουζ δίσκος της ελληνικής δισκογραφίας – και συνέχισαν ως το 1986 όταν και μετονομάστηκαν σε BLUES WIRE.
Έκτοτε με θαυμαστή συνέπεια και αφοσίωση συνεχίζουν μια πορεία μέσα και ανάμεσα στα μπλουζ, προσθέτοντας πινελιές προσωπικού ύφους με αποτέλεσμα μια κατάθεση με άποψη, άμεσα αναγνωρίσιμη και σεβαστή.
Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν' ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφτούν πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Iταλία, Ουγγαρία, Αυστρία, Σλοβενία κ.α.).
Οι Blues Wire συμπληρώνουν φέτος 30 χρόνια στη μουσική σκηνή του τόπου μας. Με μια σειρά συναυλιών κι έναν καινούργιο δίσκο στα σκαριά, γιορτάζουν αυτή την επέτειο και έρχονται στη Φλώρινα, την Παρασκευή 22 Αυγούστου, παρουσιάζοντας υλικό από την δισκογραφία τους, γνωστά -και μη- κομμάτια του κλασσικού μπλουζ ρεπερτορίου και καινούργια δικά τους ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Οι Blues Wire θα εμφανιστούν στο 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, στο προαύλιο του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, την Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, καλεσμένοι του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός».  


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ BLUES WIRE
 VIDEOS

Blues Wire – Pride 


Blues Wire – Ain't no sunshine


Blues Wire - Call me the breeze 

 


 Blues Wire - Like it this way


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου