Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Οι ΜΠΛΕ live στη Φλώρινα! (στις 23/8)

ΜΠΛΕ, LIVE 2014




Οι ΜΠΛΕ, το συγκρότημα έκπληξη της δεκαετίας του ‘90, συνεχίζουν ακάθεκτοι τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα.
18 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι ΜΠΛΕ εμφανίστηκαν στην ελληνική μουσική σκηνή, ανατρέποντας τα μέχρι τότε δεδομένα με τον ιδιαίτερο ήχο τους και την μοναδική αισθητική τους.
Συνολικά, οι Μπλε χαρακτηρίζονται σαν ένα αρκετά πρωτότυπο γκρουπ για τα δεδομένα της σύγχρονης ελληνικής σκηνής, αφού κατάφεραν να συνδυάσουν ποπ-ροκ στοιχεία με έντονες πινελιές από μπλουζ, φανκ αλλά και τζαζ, ενώ ταυτόχρονα σημείωσαν αξιοπρόσεκτη εμπορική επιτυχία...


Από το 1996 μέχρι και σήμερα δεν έχουν σταματήσει να εντυπωσιάζουν, με το αστείρευτο ταλέντο τους,  το ήθος τους και την σκηνική τους παρουσία - αντάξια πολλών συγκροτημάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής - .
Εκατοντάδες πετυχημένες συναυλίες, πολλά μουσικά βραβεία, χρυσά και πλατινένια albums και πολλά ραδιοφωνικά hits που όλοι έχουμε αγαπήσει, έχουν καθιερώσει πλέον τους ΜΠΛΕ ως ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα.
Τα τραγούδια τους ‘Φοβάμαι’, ‘Νιώθω ενοχές’, ‘Πιάνω φωτιά’, ‘Τον ίδιο το Θεό’, ‘Κόκκινο φιλί’, ‘Δε Θέλω’, ‘Μια φορά κι ένα καιρό’ και πολλά άλλα, ακούγονται με διαχρονική συνέχεια και οι εκρηκτικές τους εμφανίσεις καθηλώνουν και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Οι ΜΠΛΕ θα εμφανιστούν στο 6ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, στο προαύλιο του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, το Σάββατο 23 Αυγούστου 2014, καλεσμένοι του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός».  

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα…


VIDEO CLIPS



ΜΠΛΕ - Φοβάμαι 



ΜΠΛΕ - Κοίταξέ με δύο φορές



ΜΠΛΕ - Δεν θέλω να μου μιλάς



ΜΠΛΕ - Πιάνω φωτιά



ΜΠΛΕ - Τρελός



   ΜΠΛΕ - Μια φορά κι έναν καιρό



   ΜΠΛΕ - Έχω πολύ θυμό

 

ΜΠΛΕ - Τον ίδιο το Θεό


   ΜΠΛΕ - Κόκκινο φιλί



ΜΠΛΕ - Εσύ δεν ζεις πουθενά

  

   ΜΠΛΕ - Νιώθω ενοχές



 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΠΛΕ

Δεκέμβριος του 1995: ο Γιώργος Παπαποστόλου (συνθέτης) μετά από πολλές συμμετοχές σε συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης προτείνει στον Γιώργο Παρώδη (στιχουργό), φίλο και συμμαθητή του από το Δημοτικό, να μοιραστούνε το ανεκπλήρωτο μέχρι τότε όνειρό του το οποίο ονομάζει ΜΠΛΕ. Ο Παρώδης συμφωνεί και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα προτείνουν στη Θεοδοσία Τσάτσου να γίνει η φωνή του συγκροτήματος και στη Νατάσα Αλεξίου να παίξει βιολί.

Ιούλιος του 1996: οι άγνωστοι ως τότε ΜΠΛΕ παρουσιάζουν το demo με τα τραγούδια τους στον Γιάννη Πετρίδη (διευθυντή τότε της δισκογραφικής εταιρίας Virgin) και υπογράφουν άμεσα συμβόλαιο.

Νοέμβριο του 1996 κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ των ΜΠΛΕ με τίτλο «ΕΝΟΧΕΣ» και όλες οι κριτικές μιλούν για πρωτόγνωρο ήχο στην ελληνική μουσική σκηνή με ιδιαίτερο στίχο και ερμηνεία. Τα τραγούδια «Ενοχές», «Φοβάμαι», «Εσύ δεν ζεις πουθενά» αγαπιούνται γρήγορα από τον κόσμο και η απρόσμενη επιτυχία για πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα (το άλμπουμ γίνεται πλατινένιο) δίνει το έναυσμα σε πολλά συγκροτήματα να ακολουθήσουν τον μουσικό δρόμο που άνοιξαν οι ΜΠΛΕ και στις δισκογραφικές εταιρίες να γίνουν πιο δεκτικές σε καινοτομικές προσπάθειες συγκροτημάτων.

Μάρτιος του 1997 και η Θεοδοσία Τσάτσου δηλώνει την αποχώρησή της από τους ΜΠΛΕ για να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Το νέο πέφτει σαν κεραυνός στους φίλους του συγκροτήματος επειδή η αποχώρησή της για πολλούς προμηνύει και διάλυση.

 
Νοέμβριος του 1997: οι ΜΠΛΕ προς έκπληξη όλων κυκλοφορούν ένα πολυσυλλεκτικό άλμπουμ με ομώνυμο τίτλο. Τις ερμηνείες των τραγουδιών μοιράζονται ο Γιώργος Παπαποστόλου, η «Μελωδία» (Αγγλοτζαμαϊκανή τραγουδίστρια), η Τζώρτζια Κεφαλά, ενώ ένα τραγούδι ερμηνεύει ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Η γνωριμία σε αυτό το άλμπουμ με την Τζώρτζια αποδεικνύεται καταλυτική. Οι ΜΠΛΕ της προτείνουν να γίνει η τραγουδίστρια του συγκροτήματος και η Τζώρτζια που έχει ήδη ενθουσιάσει το κοινό τους με τη φωνή της και την εκπληκτική παρουσία της πάνω στη σκηνή λέει το ναι. Η πορεία που ακολουθεί το συγκρότημα ξεπερνά κάθε φαντασία και αποδεικνύει πως όλα είναι δυνατά. Οι ΜΠΛΕ σπάνε το κατεστημένο στα ελληνικά δισκογραφικά χρονικά που θέλει το συγκρότημα να διαλύεται ή να εξαφανίζεται όταν αποφασίζει ο τραγουδιστής/ρια να ακολουθήσει σόλο καριέρα και στα χρόνια που ακολουθούν κυκλοφορούν τρία άλμπουμ υποστηρίζοντας πάντα με μεγάλη επιτυχία την πρωτότυπη αισθητική τους διαγράφοντας μία μοναδική πορεία. Τα τραγούδια «Φοβάμαι», «Ενοχές», «Εσύ δεν ζεις πουθενά», «Κόκκινο φιλί», «Έλα να δεις», «Τρελός», «Πιάνω φωτιά», «Δε θέλω», «Κοίταξέ με δυο φορές» ξεχωρίζουν και ακούγονται με διαχρονική συνέχεια από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ τα χρυσά άλμπουμ, τα μουσικά βραβεία (ΑΡΙΩΝ καλύτερου συγκροτήματος – Πανκορφιακά για δύο συνεχείς χρονιές καλύτερου συγκροτήματος – μουσική επένδυση σε video clip διαφήμισης για το τραγούδι «Κόκκινο φιλί») και οι πετυχημένες περιοδείες τους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, τους έχουν καθιερώσει ως ένα από τα πιο ιδιαίτερα συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ιδιαίτερη αίσθηση κάνουν τα ονόματα με τα οποία έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε κοινή συναυλία οι ΜΠΛΕ: Ξύλινα Σπαθιά, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Νίκος Παπάζογλου, Νίκος Πορτοκάλογλου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου…

Ιούλιος του 2006: κυκλοφόρησε το 6ο άλμπουμ των ΜΠΛΕ με τίτλο «Όνειρα σου τραγουδάω». Παράλληλα οι ΜΠΛΕ αποφασίζουν να δώσουν ένα ιδιαίτερο «χρώμα» στις συναυλίες τους με την συμμετοχή του Stefan Schwerdtfeger (ιδρυτή του συγκροτήματος Big Sleep).

Το 2009
οι Μπλε κυκλοφορούν ένα διπλό δίσκο με τίτλο "Best of 1996-2009", ο οποίος περιλαμβάνει επιλογές τραγουδιών από τους έξι δίσκους που έχουν κυκλοφορήσει από το τη σύστασή τους, καθώς και δύο νέα τους τραγούδια. Το πρώτο κομμάτι είναι το ιστορικό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση του Γιάννη Ρίτσου "ΘΑ ΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ" το οποίο επέλεξαν οι Μπλε και με την έγκριση του μεγάλου συνθέτη προχώρησαν σε μία (με όλη τη σημασία της λέξεως) διασκευή, δίνοντας τον ήχο τους και τη δική τους αισθητική στο κλασσικό αυτό έργο, του οποίου το νόημα παραμένει πάντα επίκαιρο. Το δεύτερο κομμάτι έχει τίτλο "Έτσι εγώ περνάω".
2010, οι Μπλε κυκλοφορούν αποκλειστικά διαδικτυακά, το τραγούδι με τίτλο "Μία φορά κι έναν καιρό".
2011, οι Μπλε μας παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι που έχει τίτλο "Έχω πολύ θυμό".
2012, οι Μπλε ύστερα από αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις μαζί με τον Λάκη Παπαδόπουλο σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποφασίζουν να συνεργαστούν δισκογραφικά και να ηχογραφήσουν ένα τραγούδι μαζί! Ο τίτλος του είναι "Μαζί σου εγώ".
2013, οι Μπλε κυκλοφορούν αποκλειστικά από την επίσημη ιστοσελίδα τους στο www.ble.gr, δύο digital singles με τίτλους "Εγώ μπορώ και μόνη" και "Please baby" αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου