Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Βραδιά-Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη (20/8)

Βασίλης Τσιτσάνης   30 χρόνια μετά

Μεγάλη συναυλία για τον κορυφαίο Έλληνα λαϊκό συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τότε που έφυγε για πάντα από κοντά μας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Αυγούστου στο προαύλιο του 1ου & 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, με τη συμμετοχή σημαντικών ερμηνευτών και της Ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης».

 
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια του Τσιτσάνη με τη συνοδεία της ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης» από τα Τρίκαλα την πόλη που είναι γεμάτη από τη μορφή και τη δημιουργία του Τσιτσάνη, του σπουδαιότερου δημιουργού που με το έργο του σφράγισε τελειωτικά το Ελληνικό τραγούδι.


Η εκδήλωση που θα γίνει την Τετάρτη 20 Αυγούστου  στις 9:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο ,  δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό που λάτρεψε τα τραγούδια του και κρατά ακόμα ζωντανή τη μνήμη της δημιουργίας του, αλλά και στους νεότερους που γνώρισαν και αγάπησαν το έργο του, να συμμετέχει σε μια συναυλία που θα εξελιχθεί σε μια γιορτή με κύριο υλικό τη διαχρονική δημιουργία του Βασίλη Τσιτσάνη.

Στο χώρο της συναυλίας θα λειτουργήσει μικρή έκθεση με στοιχεία και ντοκουμέντα, καθώς και προβολή οπτικοακουστικού υλικού για τη ζωή και το έργο του Τσιτσάνη.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από το Δήμο Φλώρινας (Πολιτιστικά Δρώμενα 2014) σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Θεσσαλών & Φίλων Ν.Φλώρινας και την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» (στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου