Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Ο ΣΦΜΦ «Ερωδιός» λέει «ΟΧΙ» στο κλείσιμο της ΕΡΤ

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» λέει «ΟΧΙ» στο κλείσιμο της ΕΡΤ, της σημαντικότερης «κοιτίδας πολιτισμού» στη χώρα μας, η οποία στεκόταν όρθια αξιοπρεπώς και με ποιότητα, απέναντι από ένα «συνονθύλευμα» ιδιωτικών τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας (δεν αναφερόμαστε στους τοπικούς ρ/σ που «αγκαλιάζουν» την τοπική κοινωνία), ίδιας «κοπής» και «αισθητικής», με προγράμματα συνήθως «ευτελή» και χαμηλής ποιότητας στο όνομα της τηλεθέασης - ακροαματικότητας, όπου θυσιάζουν τις τέχνες και τον πολιτισμό, στο βωμό του ιδιωτικού κέρδους (παίζοντας «ό,τι πουλάει» στον κόσμο και ας είναι κακής αισθητικής).


Μία από τις λίγες ελεύθερες φωνές των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού, (που προσφέρει η ΕΡΤ) θυσιάζεται στο βωμό των αριθμών, ολισθαίνοντας ακόμα περισσότερο την «πνευματική αφύπνιση» των ανθρώπων, ρίχνοντας τους στον «μονόδρομο» του «ευτελούς», σε μια εποχή όπου η κρίση ιδεών, αξιών και ιδανικών είναι σε πλήρη «καθίζηση». Η έλλειψη «κουλτούρας», «μόρφωσης» και «πνεύματος» καθιστά τον άνθρωπο ένα άβουλο ον, χωρίς κρίση, χωρίς ελευθερία, «υποχείριο» κάθε είδους αποφάσεων μέσω της «παραπλάνησης» των μαζών, χωρίς να μπορούν πλέον να φέρουν τη παραμικρή αντίδραση και αντίσταση, σε ότι αποφασίζουν για αυτούς, «χωρίς αυτούς» (όπως λέει και το τραγούδι «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα»).
Ο ΣΦΜ Φλώρινας «Ερωδιός» λέει «ΟΧΙ» στο κλείσιμο της ΕΡΤ, της ΕΡΤ του «Μάνου Χατζιδάκι», που ως διευθυντής του Τρίτου Προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας, κατάφερε να αναβαθμίσει ποιοτικά το πρόγραμμα, συμβάλλοντας μέγιστα στη μουσική - πνευματική επιμόρφωση του σύγχρονου Έλληνα ακροατή, δημιουργώντας «σκεπτόμενους» ανθρώπους, μακριά από τα εφήμερα «σκουπίδια» της κάθε εποχής. Το όραμα του Μάνου Χατζιδάκι δεν μπορεί να σβήσει τόσο άδοξα και απότομα, ώστε στη θέση του να δούμε ένα νέο φορέα εθνικής ραδιοτηλεόρασης «κατευθυνόμενο» και «μια από τα ίδια» με τα υπόλοιπα ιδιωτικά μέσα, αμφιλεγόμενης ποιότητας με μόνο στόχο τα μεγάλα «νούμερα». Οι τέχνες, τα γράμματα, ο πολιτισμός, οι «πνευματικοί» άνθρωποι αυτού του τόπου δεν θα έχουν στέγη πουθενά και έτσι οι τηλεθεατές - ακροατές στερούνται του «ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ» στην ελεύθερη επιλογή. Το δικαίωμα στο «Δεύτερο Πρόγραμμα» που μεγάλωσε γενιές με «ποιοτική» μουσική, το δικαίωμα στις μουσικές εκπομπές της ΕΡΤ όπου φιλοξενούσαν τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, το δικαίωμα στην τοπική ΕΡΑ που φιλοξένησε ντόπιους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Το δικαίωμα στον πολιτισμό μέσω του σημαντικότερου φορέα έκφρασης του, δεν μπορεί να το στερήσει κανείς…


ΣΥΝΑΥΛΙΑ «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ» του Συλλόγου «Ερωδιός» στην ΕΡΑ Φλώρινας
Στα πλαίσια αυτά, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» θα βροντοφωνάξει «ΟΧΙ» στο κλείσιμο της ΕΡΤ, με μια ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στους εργαζομένους της ΕΡΑ Φλώρινας, την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 στις 9:30 μ.μ. έξω από το ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας. Μέλη του συλλόγου αλλά και διάφοροι φίλοι της μουσικής, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν αγαπημένα τραγούδια έντεχνης, ροκ αλλά και λαϊκής μουσικής, ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ελάτε να γίνουμε μια παρέα και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, για την ελευθερία της έκφρασης και την «προστασία» της πολιτιστικής μας κληρονομιάς…