Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

ΣΚΟΠΟΣ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Βασικός στόχος του συλλόγου είναι η ανάδειξη και προώθηση της μουσικής και του πολιτισμού, αλλά και η ευαισθητοποίηση του πολίτη απέναντι στα μουσικά δρώμενα του τόπου, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο (συνεργασία με αντίστοιχους συλλόγους από άλλες περιοχές της Ελλάδας). Συγκεκριμένα σκοπός είναι η διενέργεια συναυλιών, αφιερωμάτων, σεμιναρίων, ημερίδων & μαθημάτων ή όποιας άλλης μορφής εκδηλώσεων για την επιμόρφωση στελεχών δημοσίων και ιδιωτικών φορέων σε θέματα πολιτισμού, εκθέσεων με σκοπό την προβολή πολιτιστικών και εικαστικών θεμάτων, η δημιουργία χώρου συγκέντρωσης μουσικών αλλά και φίλων της μουσικής, η συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους, με το Δημόσιο αλλά και με ιδιώτες για την προώθηση των σκοπών του Συλλόγου. 

Κύρια δραστηριότητα θα είναι η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και καλλιτεχνικών φεστιβάλ, αλλά επίσης και διαλέξεων, συνεδρίων, εκθέσεων, κινηματογραφικών προβολών, θεατρικών παραστάσεων και όλων των συναφών εκδηλώσεων που θα σχετίζονται με τη μουσική. Η δημιουργία δικτύων ή η συμμετοχή σε ήδη υφιστάμενα δίκτυα, εθνικά ή διεθνή, η διοργάνωση τέτοιων κοινών εκδηλώσεων και ανταλλαγής πολιτιστικών αγαθών, γνώσεων και εμπειριών που θα συμβάλλουν στη γνωριμία των πολιτισμών και των καλλιτεχνικών δρώμενων της περιοχής. Η συνεργασία για τον σχεδιασμό, ανάπτυξη και υλοποίηση προγραμμάτων με κοινά δίκτυα ή φορείς, με στόχο την πολιτιστική ανάπτυξη και καλλιέργεια της περιοχής μας. Η ενημέρωση, υποβολή, εκτέλεση και διαχείριση προτάσεων και προγραμμάτων σχετικών με τον πολιτισμό, τα οποία μπορούν να τύχουν ιδιωτικών, εθνικών ή ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων. Η ανάδειξη και η στήριξη νέων καλλιτεχνών με την εξεύρεση χορηγιών ή υποτροφιών που θα συμβάλλουν στην καλλιτεχνική τους επιμόρφωση.
Στις δραστηριότητες του συλλόγου θα περιλαμβάνονται και η έκδοση έντυπου και ηλεκτρονικού ενημερωτικού υλικού, που θα εξυπηρετεί τους σκοπούς, την προβολή του έργου και την εν γένει λειτουργία του Σωματείου. Μέσα εκπλήρωσης του σκοπού του Συλλόγου, που καλύπτονται πλέον και νομικά είναι ενδεικτικά: οι διαλέξεις, οι δημοσιεύσεις, η κυκλοφορία ενημερωτικών δελτίων, η συμμετοχή σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, οι παραστάσεις, η παρακολούθηση σεμιναρίων, οι εορταστικές εκδηλώσεις (φεστιβάλ), η αποδοχή χορηγιών και η συμμετοχή σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΕΡΩΔΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, γίνεται κατανοητό, πως η σύσταση των Φίλων της Μουσικής σε Σύλλογο, αποτελεί την αφετηρία για μια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, ακόμα πιο «συλλογική» αυτή τη φορά, με στόχο την προώθηση και στήριξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη μουσική, για την καλλιτεχνική αναζωογόνηση και ανάδειξη του τόπου μας. Η «κίνηση» όλων των φίλων της μουσικής, κρατώντας αναλλοίωτο τον «χαρακτήρα» της και τον αρχικό «ρομαντισμό» της, «ισχυροποιείται», αποκτά «πρόσωπο», ελπίζοντας να αποτελέσει το βασικό «πυλώνα» έκφρασης και στήριξης κάθε μουσικού δρώμενου στην πόλη μας, με σκοπό όχι μόνο την ανάδειξη των καλλιτεχνών της Φλώρινας, αλλά κυρίως μέσω όλων αυτών των δραστηριοτήτων, να ξεκινήσει ένα μεγάλο «μουσικό ταξίδι» με συνεπιβάτες όλους τους φίλους της μουσικής, με προορισμό τη διασκέδαση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας. Καλό μας ταξίδι… 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου