Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Η ώρα του 8ου Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας έφτασε!

Η ώρα του «καθιερωμένου» μουσικού ραντεβού του καλοκαιριού έφτασε!
Πάνω από 15 συγκροτήματα... Πάνω από 100 μουσικοί και καλλιτέχνες...

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» και ο Δήμος Φλώρινας σας προσκαλούν σε ένα πενταήμερο γεμάτο μουσική στην πόλη μας, από τις 8 έως τις 12 Αυγούστου 2016 στο νέο πάρκο Φλώρινας. 
Στο 8ο κατά σειρά Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας, θα εμφανιστούν τοπικές μπάντες και ντόπιοι μουσικοί-τραγουδιστές, μαζί με καλλιτέχνες εγνωσμένης αξίας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πιο «πολυμορφικό» όσον αφορά το ύφος και το είδος μουσικής Φεστιβάλ. Έντεχνο, λαϊκό, παραδοσιακό, μικρασιάτικο, ποντιακό, ποπ, ροκ, Hip hop, hard rock, metal, instrumental κ.α. Το νέο πάρκο Φλώρινας θα «πλημμυρίσει» πέντε συνεχόμενες μέρες με πολύ μουσική…

Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ, όπου η Μαρία Θωϊδου μαζί με την Έλσα Μουρατίδου, θα παρουσιάσουν την παράσταση «Η αλήθεια είναι δύο», σε τραγούδια της Μαρίας Θωίδου για την αλήθεια, τον έρωτα, το χρόνο, τις μικρές και μεγάλες στιγμές… Στο πιάνο θα τις συνοδεύει ο Φίλιππος Κωσταβέλης.

Την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 8:00 μ.μ. ξεκινάει η βραδιά με έντεχνο τραγούδι, όπου 11 Φλωρινιώτες τραγουδιστές/στριες θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης ελληνικής σκηνής, με τη συνοδεία 4 μουσικών του Συλλόγου. Ακολουθεί η λαϊκή μουσική, όπου 8 τραγουδιστές/στριες θα παρουσιάσουν ένα «γεμάτο» λαϊκό πρόγραμμα με τη συνοδεία 9 μουσικών! Στη βραδιά θα εμφανιστεί ως guest η ερμηνεύτρια Ιωάννα Βλάχου. 

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου παίρνει τη «σκυτάλη» η παράδοση, όπου στις 9:00 μ.μ. ο Στέλιος και ο Βασίλης Δόντσιος μαζί με τη Μάρθα Ηλιάδου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα παραδοσιακής-μικρασιάτικης μουσικής, ενώ η βραδιά θα κλείσει με ήχους του Πόντου από την Ξένια, τον Χρήστο και τον Μπάμπη Ξανθόπουλο.

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου είναι η σειρά της Εναλλακτικής και ροκ μουσικής. Η βραδιά θα ξεκινήσει νωρίς, από τις 8 μ.μ. όπου 12 συνολικά μπάντες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα τους μπροστά στο κοινό της Φλώρινας, σε pop, rock, hip hop, funk rock, street punk, thrush & death metal ρυθμούς. Special guest καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο Γιώργος Γάκης!

Την Παρασκευή 12 Αυγούστου στις 9:00 μ.μ. θα «κλείσει» το Φεστιβάλ με τη συναυλία του καλλιτέχνη Anatoly Vishnyakov με το πολυμελές συγκρότημα του από την Αγία Πετρούπολη Ρωσίας, σε μια παράσταση με τίτλο «Το μικρό Αγγελούδι».

Οι πενταήμερες εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στα πλαίσια των «Πολιτιστικών Δρώμενων 2016» του Δήμου Φλώρινας, σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός».

Είσοδος ελεύθερη...

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου