Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

TO 5ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (+VIDEOS)

Ο νεοσύστατος Σύλλογος Φίλων Μουσικής Φλώρινας «Ερωδιός» ήταν αυτός ου διοργάνωσε  φέτος το 5ο Μουσικό Φεστιβάλ Φλώρινας, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 6,7,8 Σεπτεμβρίου 2013 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας. Παρά τις όποιες δυσκολίες και συγκυρίες, έστω και αργά σε σχέση με τα προηγούμενα (πρώτη φορά διεξήχθη αρχές Φθινοπώρου) το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε και φέτος, χαρίζοντας στους συμπολίτες μας τρεις μέρες γεμάτες μουσική. 

 

Το Φεστιβάλ έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κόσμου ως ένα «βήμα» για τους ντόπιους μουσικούς και τραγουδιστές (έχουν περάσει από αυτό οι περισσότεροι), «αγκαλιάζοντας» κάθε χρόνο τους Φλωρινιώτες καλλιτέχνες, παλιούς και νέους, οι οποίοι παρουσιάζουν ένα μέρος της δουλειάς τους μπροστά στους συντοπίτες τους. Στόχος του Συλλόγου είναι το Φεστιβάλ να γίνει «θεσμός» ως έχει (συμμετέχοντας σε αυτό μουσικοί και τραγουδιστές που ζουν ή κατάγονται από τη Φλώρινα) και παράλληλα να ξεκινήσει (από τη νέα χρονιά) ένα ακόμη μεγαλύτερο Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει πολλά γνωστά ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, κάτι το οποίο λείπει από την πόλη της Φλώρινας.  


Φέτος συμμετείχαν στο Φεστιβάλ αρκετά νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι, τόσο στη βραδιά ροκ μουσικής όσο και σε αυτή του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού, όπου πήραν μέρος και ορισμένα πολύ ταλαντούχα παιδιά 16-17 χρονών για πρώτη φορά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού. 


Δεν έλλειψε και φέτος η λεγόμενη «μέρα του κοινού», όπου «έμπειροι» μουσικοί και τραγουδιστές διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους φίλους της μουσικής, με γνωστά λαϊκά τραγούδια, στο «πανηγυρικό» κλείσιμο του Φεστιβάλ την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

 ############################




ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 

ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗ
(Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013)

 
OT-MUSICBOY feat. BECKY BLUE
 
Κόζης Πέτρος (κιθάρα-φωνή)
Περχανίδου Ρεβέκκα (φωνή)

Το φεστιβάλ φέτος «άνοιξαν» δύο μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, δίνοντας το «έναυσμα» για το τριήμερο που θα ακολουθούσε, με κάποια πολύ όμορφα τραγούδια της ξένης ροκ σκηνής. 
 




ΡΟΚ(Ο)ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ
Γεωργίου Νίκος (κιθάρα-φωνή)
Ασίκης Μιχάλης (πιάνο)
Γεωργίου Γιώργος (ταραμπούκα)

Μια πολύ ξεχωριστή παρουσία στο Φεστιβάλ, ήταν αυτή από τους Ροκ(ο)συλλέκτες, όπου διασκεύασαν  με το δικό τους τρόπο κάποια έντεχνα ελληνικά τραγούδια, με τον ιδιαίτερο ήχο της ταραμπούκας, ενώ παίξανε και 2 δικά τους. 
  




ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
 Δηνόπουλος Παντελής (κιθάρα-φωνή)
Κωτόπουλος Ηλίας (μπάσο-φωνή)
Αγγελόπουλος Βαγγέλης (κιθάρα-φωνητικά)
Φελεκίδης Κώστας (ντραμς)

 Για πολλούς ήταν ίσως η καλύτερη παρουσία στο Φεστιβάλ, κυρίως ενορχηστρωτικά αλλά και για τις επιλογές τραγουδιών που ερμήνευσαν, με έντονα κοινωνικά μηνύματα, ενθουσίασαν το κοινό που ζητούσε επίμονα να πούνε και άλλα.
 





HYPNOSIS
 Τσουλιάς Κώστας (κιθάρα-φωνή)
Δαδακαρίδης Αντώνης (κιθάρα-φωνή)
Τώρου Παντελής (μπάσο)
Σαββάκης Σταύρος (ντραμς)

Οι «πιτσιρικάδες» της hard rock-metall μουσικής, κατάφεραν να «ξεσηκώσου» τους νεαρούς φαν του συγκροτήματος, οι οποίοι σηκώθηκαν και πλησίασαν στη σκηνή, παρασυρόμενοι από τους ξεσηκωτικούς ήχους της μουσικής τους.





FUNKY MONKS
 Κωτόπουλος Νίκος (κιθάρα-φωνή)
Μορφιαδάκης Κώστας (κιθάρα)
Τάσκας Μιχάλης (μπάσο)
Πουγαρίδης Γιώργος (ντραμς)

Το «κερασάκι στη τούρτα» ήρθε στο τέλος της βραδιάς, όταν ανέβηκαν στη σκηνή οι FUNKY MONKS, όπου  με τα υπέροχα τραγούδια που επέλεξαν και την ενέργεια που μετέδιδαν, έκλεισαν ιδανικά την πρώτη βραδιά του Φεστιβάλ, παίζοντας για πάνω από μία ώρα.








 ############################




ΕΝΤΕΧΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
(Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013)

 
ΔΟΓΟΥΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Δογούλη Ευαγγελία (φωνή)
Μουρατίδης Γιώργος (πιάνο)

 Η δεύτερη βραδιά του Φεστιβάλ (αυτή του έντεχνου τραγουδιού) άνοιξε με την παρουσία δύο νεαρών παιδιών, της Ευαγγελίας και του Γιώργου όπου έπαιξαν για πρώτη φορά, με πιάνο-φωνή τρία πολύ όμορφα τραγούδια, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.
  




ΔΙΒΑΝΕ ΜΑΡΙΑ
 Διβανέ Μαρία (φωνή)
Ασίκης Μιχάλης (πιάνο)

Η Μαρία, λίγο πριν φύγει από τη Φλώρινα για επαγγελματικούς λόγους, συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ, καθώς πέρσι θα λέγαμε ότι «αδικήθηκε» από τα χρονικά περιθώρια, ερμηνεύοντας μόνο δύο τραγούδια. Φέτος τη συνόδευσε στο πιάνο, ο έμπειρος μουσικός (και μέλος του Συλλόγου) Μιχάλης Ασίκης.






ΒΑΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Βακάλης Χρήστος (κιθάρα-φωνή)
Πεϊκου Μαρία (κιθάρα-φωνητικά)

Τρίτος στη σκηνή ανέβηκε ο Χρήστος Βακάλης, ο οποίος με τη βοήθεια της Μαρίας στη δεύτερη κιθάρα, ερμήνευσε ένα δικό του τραγούδι (σε στίχους του Δ.Ποζατζίδη) και το γνωστό «Ερωτικό». Να σημειωθεί πως πήρε το «θάρρος» και συμμετείχε πρώτη φορά το φεστιβάλ μετά από παρότρυνση φίλων, καθώς ο ίδιος δεν ασχολείτε «επαγγελματικά» με το τραγούδι, παρά μόνο στην παρέα του όπως ο ίδιος λέει.






ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ
Μπαντίκη Εύα (φωνή)
Αριστείδου Δέσποινα (πιάνο-φωνή)
Ιωαννίδης Κωνστάντιος (κιθάρα-φωνή)

Μια από τις πολύ ευχάριστες εκπλήξεις του Φεστιβάλ, ήταν το νεανικό σχήμα «Μαριονέτες», όπου η Εύα, η Δέσποινα και ο Κωνστάντιος, τρεις πολύ καλές «νεανικές φωνές», μας ερμήνευσαν κάποια υπέροχα τραγούδια, με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο.






ΑΦΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ
 
 Αγγελόπουλος Θωμάς (φωνή)
Αγγελόπουλος Δημήτρης (κιθάρα)
Αγγελόπουλος Βαγγέλης (κιθάρα)

Αν δεν κάνουμε λάθος, είναι η πρώτη φορά που τα τρία αδέρφια (Αγγελόπουλοι) βρέθηκαν μαζί πάνω στη σκηνή, δηλαδή ο «μεγάλος» (Δημήτρης), ο «μικρός» (Βαγγέλης) στις κιθάρες και ο «μεσαίος» (Θωμάς) στη φωνή, ερμηνεύοντας τέσσερα τραγούδια της έντεχνης ελληνικής σκηνής, κερδίζοντας την εκτίμηση και το χειροκρότημα του κόσμου. 






ARTISTAS
 
 Ιωαννίδης Κωνστάντιος (κιθάρα-φωνή)
Νίκου Παύλος (κλαρινέτο)
Μπαμπάρης Γιάννης (πλήκτρα)
Αριστείδου Δέσποινα (πιάνο-φωνή)
Σαράντη Μαργαρίτα (πιάνο-φωνή)
Δογούλη Ευαγγελία (φωνή)

Αυτή ήταν ίσως η μεγάλη «έκπληξη» του Φεστιβάλ. Το νεανικό συγκρότημα artistas, βρέθηκε για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στο παρευρισκόμενο πλήθος, τόσο για το ταλέντο των νεαρών μουσικών - τραγουδιστών/στριών, όσο και για την ποιότητα του προγράμματος που παρουσίασαν.







BELLY BUTTON LORDS
 Σταμπουλίδης Χριστόφορος (φωνή)
Πέικος Γιώργος (κιθάρα)
Βοζινίδης Αλέξανδρος (κιθάρα)
Μιχαηλίδης Κώστας (μπάσο)
Μίσσιος Σάκης (πλήκτρα)
Καμήλαλης Γιώργος (ντραμς)

Φέτος, έλειπαν τα «full bands» και τα πιο «έμπειρα» σχήματα από τη βραδιά της έντεχνης μουσικής, και έτσι το «βάρος» του κλεισίματος της βραδιάς, έπεσε στο νεανικό σχήμα Belly Button Lords, που συμμετείχε για 4η (!) συνεχόμενη χρονιά. Πιο «ώριμοι» από ποτέ, ανταποκρίθηκαν πλήρως στο ύψος των περιστάσεων, παίζοντας για περίπου 1,5 ώρα πάνω στη σκηνή αγαπημένα τραγούδια της έντεχνης και ροκ ελληνικής μουσικής, στην καλύτερη ίσως παρουσία τους μέχρι τώρα στα Φεστιβάλ Μουσικής.







############################





ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
(Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013)

 
Το Φεστιβάλ έκλεισε «πανηγυρικά» με τη βραδιά λαϊκής μουσικής την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, όπου για τρεις περίπου ώρες, μουσικοί και τραγουδιστές προσέφεραν ένα πλούσιο πρόγραμμα στους παρευρισκόμενους συμπολίτες μας.


Τραγούδησαν (με σειρά εμφάνισης):
ΣΕΒΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΛΙΑ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΟΥ ΛΕΝΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ
ΜΑΚΑΤΣΕΛΟΥ ΛΕΝΑ
ΜΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Έπαιξαν οι μουσικοί:
Τσαμπάζης Μάκης (μπουζούκι)
Χριστίδης Μηνάς (μπουζούκι)
Ασίκης Μιχάλης (πιάνο)
Αγγελόπουλος Δημήτρης (κιθάρα)
Στρατίκης Βαγγέλης (μπάσο)
Δερβίλης Σπύρος (ντραμς)







ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΟΙ ΒΡΑΔΙΕΣ ΣΕ DVD
Τα videos που παρακολουθήσατε περιέχουν ορισμένα πλάνα από τα επίσημα ολοκληρωμένα DVD του Φεστιβάλ Μουσικής Φλώρινας 2013 του Συλλόγου. Όσοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν και τα DVD που περιέχουν ολόκληρες τις τρεις βραδιές του Φεστιβάλ.



ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΔΩΡΕΑΝ 
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 3 DVD ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 2013

(Στείλτε mail στο sfmflorinas@yahoo.gr για να γίνετε μέλος του Συλλόγου και να αποκτήσετε δωρεάν ένα DVD της αρεσκείας σας)









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου