Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

1η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Η πρώτη συνάντηση των Φλωρινιωτών τραγουδιστών και μουσικών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010 στο Ξενοδοχείο «Πλειάδες». Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του Τραϊανού Σουμπάση που τη μετέφερε στον Στέλιο Δόντσιο, να βρεθούν για μια μουσική βραδιά τραγουδιστές και μουσικοί που ζούνε ή κατάγονται από τη Φλώρινα, σε μια συνάντηση που «ξύπνησε» μνήμες στους παλιότερους και «ζέστανε» με μελωδίες όλους τους παρευρισκόμενους, εκείνο το παγωμένο βράδυ του Μάρτη του 2010 (έξω το χιόνι είχε σκεπάσει σαν λευκό πέπλο στην πόλη της Φλώρινας).

Επίσημος καλεσμένος της βραδιάς ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης, ο οποίος τραγούδησε όπως και ο γιος του Νίκος Φλωρινιώτης. Ο χώρος ήταν κατάμεστος, πολλοί φίλοι της μουσικής συναντήθηκαν, κάποιοι μετά από αρκετά χρόνια, κουβέντιασαν, αντάλλαξαν απόψεις και κυρίως τραγούδησαν. Ανάμεσα σε αυτούς που γέμισαν «μουσικά» τη βραδιά ήταν ο Τραϊανός Σουμπάσης (ο οποίος ήταν και ο χορηγός της εκδήλωσης), ο Χρήστος και η Λένα Μακατσέλου, ο Βασίλης και ο Στέλιος Δόντσιος, ο Μιχάλης Μυλωνάς, ο Σταύρος Τσουμίτας, ο Απόστολος Γκώγκος, ο Αντώνης Λορέντζος, ο Ηλίας Μπεγάλτσης, η Λένα Παραστατίδου, ο Μάκης Αϊβάζογλου, ο Θωμάς Στυλιάδης, η Αλεξάνδρα Παπά, η Κατερίνα Παπαγεωργίου κ.α.
Αυτή ήταν και η πρώτη συνάντηση των φίλων της μουσικής, το ξεκίνημα μιας μεγάλης παρέας που μεγάλωσε και άλλο στην πορεία, καθώς η επόμενη «ιδέα» που έπεσε στο τραπέζι, ήταν η διοργάνωση ενός μουσικού φεστιβάλ στη Φλώρινα. Η αρχή είχε γίνει… 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 Φωτογραφίες: Εφημερίδα «ΗΧΩ» 















 


 












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου